Ford Power Stroke Nation banner

1 - 20 of 24 Posts

·
Registered
Joined
·
182 Posts
Discussion Starter #1
I was driving all day today with No Problems. Stopped by the Tackle Shop before heading home. No wierd Noises, No Vibrations, Nothing..... Started it up about 2-3hrs later to head to work I noticed some wierd ilding noise. Not sure how to explain it. Sounded more like a REAL Diesel then got quiter. didnt think much of it until I was driving up the Drawbridge and notice it downshifted from 6th to 4th up it. Normaly it gets over fine in 6th.:(

Any issue known? Turbo Wont Spool up at all!

Truck has 3,100 miles, Just changed the oil @ 3k.
 

·
Registered
Joined
·
592 Posts
It may be your turbo oil Seal ?

I've read of a couple that went out......

Take her to the dealer and Let them Make it right!
 

·
Registered
Joined
·
592 Posts
Check your oil and water for proper Level and take it to the dealer ASAP

It's under warranty so No Big deal!

These new trucks are gonna have a Couple of Issues,The main Reason i'm waiting till after the first of the year.....Giving them time to work them out,I want going BACK to Ford to be a Plus not a Minus

Keep an Eye on your gauges! Don't let it over heat!Watch Your Pressures for a drop.....if it does ,Stop and call dealer! they will foot the Bill i'm sure, if it happens!
 

·
Registered
Joined
·
182 Posts
Discussion Starter #5
OK. I just got home from work, and the trucks is fine now. Turbo spools up and drives great. Im still gunna take it in. Dont wanna have this problem towing 12k lbs next week.
 

·
Registered
Joined
·
1,888 Posts
Do they lose power like that during regen?
Ours are not supposed to loose as much as the 6.4L does. The 6.7 only uses one bank to regen..... not all 8 cylinders.
But, does it loose power? Probably, though not as much as it seems yours did....
 

·
brandon
Joined
·
778 Posts
i noticed a slight differance but not much when mine regened.
 

·
Registered
Joined
·
182 Posts
Discussion Starter #10
Ours are not supposed to loose as much as the 6.4L does. The 6.7 only uses one bank to regen..... not all 8 cylinders.
But, does it loose power? Probably, though not as much as it seems yours did....
You can barely feel any loss of power during a regen.

I'll see how it runs today.
 

·
Registered
Joined
·
254 Posts
Turbo's are terrible creatures, I have the 2011 Turbo Diesel, and a 2005 Turbo mustang that makes more HP an TQ then my truck does! There are so many things that can go wrong whenever you get away from the basics i.e. the new turbo in the SD, you are going to have little manufacturing details to work out. I think that Ford should've kept it simple, but you know Ford, always trying to re-invent the wheel. The new turbos on these trucks are going to have to go through some real world R&D, I know Ford did extensive testing but unfortunately it is impossible to really work out every bug, us first year owners are going to help Ford work out all the bugs. I think that is part of the reason the company is being so proactive when it comes to resolving these issues. This will be a great truck, it will just take a year to get there. But we were all too impatient to wait and had to have it now, so think of it as the oportunity to put in your $.2 for Ford. We are all helping them create another legend like the 7.3L was! Good luck, Ford will make it right.
 

·
Registered
Joined
·
110 Posts
mine done the same thing several times look at your turbo gauge mine was maxed out while doing it. took it to dealer and they found nothing. after i got the upgrade it hasnt done it again hopefully it wont. turn it off when it does it and turn it back on and it resets it. did mine anyway
 

·
Registered
Joined
·
182 Posts
Discussion Starter #13
mine done the same thing several times look at your turbo gauge mine was maxed out while doing it. took it to dealer and they found nothing. after i got the upgrade it hasnt done it again hopefully it wont. turn it off when it does it and turn it back on and it resets it. did mine anyway
Exact same thing, Turned it back on and the problem was completetly gone.
 

·
Registered
Joined
·
1,525 Posts
hasnt there been a problem with the computer throwing codes to the turbo? known as lag mode i believe...
 

·
Registered
Joined
·
127 Posts
mine done the same thing several times look at your turbo gauge mine was maxed out while doing it. took it to dealer and they found nothing. after i got the upgrade it hasnt done it again hopefully it wont. turn it off when it does it and turn it back on and it resets it. did mine anyway
I had this same problem.....did the same.....key off then back on and all was good....haven't had the problem since the reflash...dealer couldn't find any codes or problems.
 

·
Registered
Joined
·
124 Posts
Same here. Never happened again
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
I hate to bump an old thread like this, but my 2011 with 28,8xx miles on it just did this today. Idled for about 20-25 minutes at the harley dealer today... went to leave and no boost - drove straight to the dealer. We'll see.
 

·
Registered
Joined
·
674 Posts
I believe Ford has released an updated turbo with the proper fixes. Make sure if your dealer does diagnose it as a turbo problem, that they replace the entire updated unit.
 

·
Registered
Joined
·
284 Posts
Friends of ours 2012 popped the turbo before the first oil change. Truck now has 30K+ on it, but still believe there is something wrong with it when compared to what people on here say they are getting for fuel mileage. His gas engine F250 gets the same mileage when towing the same load.
 
1 - 20 of 24 Posts
Top