Ford Power Stroke Nation banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
684 Posts
Discussion Starter #1
My truck gave me a miss a few days ago when I started it up in the morning. The next day it did the same thing. Now whenever I start it up in the morning it dies instantly. It does this repeatedly until I give it some pedal and get it a little warm. While doing this the engine runs and misses trying to die several times. It takes about 5 minutes to get it to where it will run. Once I get it running it runs just fine for the rest of the day. Until it sits overnight. Whenever I am cranking it in the morning I get smoke so it is getting fuel.

Anybody run into this before??
 

·
Registered
Joined
·
446 Posts
What's the outside temperature when you're cranking up in the mornings?
 

·
Registered
Joined
·
50 Posts
IV been gettin some of the same it only does it if I don't plug her in tho
 

·
Registered
Joined
·
684 Posts
Discussion Starter #4
Outside temp is maybe 60-65°. All the glow plugs and gpr are new and factory ford stuff at that not the cheap bosch stuff.

I was tempted to plug it in and see if it made a difference, but , it's just not that type of issue. I have 3 OBS trucks and have had my share of GP problems and this is different.
 

·
Registered
Joined
·
446 Posts
:whs: maybe it's got a code stored that will lead you in the right direction
 

·
Registered
Joined
·
684 Posts
Discussion Starter #7
It gave me a CEL today and stayed on. It gave me trouble as usual this morning and even gave up some later after I had been driving it awhile. However, this morning when I got the no start I did some checking. The HPOP res was all the way full to the fill plug when I checked it. I have to pull the sensor that is on top of the res to check this one b/c it has the allen head and it is stripped. Whenever I put the sensor back on and hooked it up the truck started right up and gave me no problems from there.

I have an AE , but , my laptop is in the shop. I need to call and get it back so I can run some data stream. I havent had time either , but , I need to hook up my HPO gauge I had made so I can see if I am getting enough oil to even start it .

What is enough psi to start 700-800?
 
1 - 9 of 9 Posts
Top