Ford Power Stroke Nation banner
341 - 354 of 354 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Is there more than one place to disable this? As i said i previously, I have already deselected the "periodically scan for faults" checkbox. This is under Settings -> Speech/Alarm Settings -> " Periodically scan for faults". There is no check mark in this box and the truck still stalls? Is there another place i need to look?

Thanks again!
 

·
Registered
Joined
·
125 Posts
Hey everyone been using Torque for the last little bit. I cant seem to get my obs boost pressure to read right.

Right now its only showing max 5psi boost under heavy foot uphill at highway speeds. So im looking to what is the right coding for this gauge. Ive tried a few different ones i found with google-fu and some search bar input. Just want to make sure i got the right one before i fully commit to stripping off my turbo. Last time i attempted the turbo i snapped off sockets lol.
 

·
Registered
Joined
·
195 Posts
What's the most up to date list of custom PID's ?

The last file I can find on my computer is marked from 2014



Thanks, Dan
 

·
Registered
Joined
·
1,574 Posts
Discussion Starter · #347 ·
did they incorporate the OBS in to the ford bundle now? someone is saying the OBS works now
 

·
Registered
Joined
·
1,574 Posts
Discussion Starter · #349 ·
My OBS has been working for 6 years now with Torque Pro.
that was not the question. someone says that the OBS now works fine with the 'enhanced ford bundle' which would mean we dont have to manually enter all these PIDs anymore. just looking to see if this was the case
 

·
Project Shamu
Joined
·
3,179 Posts
that was not the question. someone says that the OBS now works fine with the 'enhanced ford bundle' which would mean we dont have to manually enter all these PIDs anymore. just looking to see if this was the case
Sorry I should have specified also, but I've been using the Ford enhanced bundle, I've never put in any custom PIDs. Which ones are supposedly not working?
 

·
Registered
Joined
·
1,574 Posts
Discussion Starter · #351 ·
IAT read -40 with the bundle when I started this thread. basically all the PID in this thread did not work with out being manually entered, that was the point of this thread
 

·
Project Shamu
Joined
·
3,179 Posts
I just skimmed most of this thread to see what PIDs I might be missing, and the only one I can't confirm is IAT, because I don't have the sensor, so it reads -40 for me. But i have Boost, Trans Temp, ICP, IPR, Baro, EBP, IPW, RPM, EOT, Commanded Fuel, Gear Commanded, and a few others. All of which work straught out of the ford bundle.

Any others im missing?
 

·
Registered
Joined
·
1,574 Posts
Discussion Starter · #353 ·
I just skimmed most of this thread to see what PIDs I might be missing, and the only one I can't confirm is IAT, because I don't have the sensor, so it reads -40 for me. But i have Boost, Trans Temp, ICP, IPR, Baro, EBP, IPW, RPM, EOT, Commanded Fuel, Gear Commanded, and a few others. All of which work straught out of the ford bundle.

Any others im missing?
why doesnt your truck have the sensor? did you cut it out? ended up back here while searching for the IAT pid for a 2002. failing at finding it of course
 
341 - 354 of 354 Posts
Top