Ford Power Stroke Nation banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
i HAVE A 06 FORD F350 6.0WHICH I REBUILT TOP HALF OF THE MOTOR EVERYTHING CAME OUT GOOD BUT AFTER USING IT FOR 5 DAYS MY TRUCK WONT START BACK UP AND IT HAS NO OIL READING AT ALL . ADVISE ME ON WHAT COULD BE THE ISSUE . I JUST DON'T UNDERSTAND IT WAS WORKING PERFECTLY
 

·
Administrator
Joined
·
8,674 Posts
welcome to PSN.
these engines will not fire without oil pressure, so the first thing to do is fill it up with oil and find the leak.
 

·
Registered
Joined
·
847 Posts
Tjc,

Is it the 6.0 or 6.4 that has the top mounted oil filter cartridge that drains out if you don't use the correct OEM cover/cap? I don't have a truck with this motor, but I remember it being the problem on someone else's newer truck.

Cj
 

·
Administrator
Joined
·
8,674 Posts
no idea, i don't touch either of them. just know that without oil pressure the HPOP will not work.
 

·
Registered
Joined
·
101 Posts
The 6.0L will lose oil pressure with a tall oil filter cap and an OEM cap (because the filter housing drain valve won't close).
I'm having an intermittent crank no start as well,Early '04 f-250.. 85% on IPR and 256/260 on ICP... HPOP, IPR, and ICP all new... It happened once before these parts were replaced, and numerous times since. HPOP,IPR,ICP all replaced as preventative items when I replace head gaskets and studded. Injector o-rings were also replaced. My thought is a wiring problem, but the HP-Oil not coming up makes me think hydraulic... any thoughts ?? Seems to happen first start of the day... When it does decide to start, it is instant start when turning the key, not long cranking...

Any help would help ..
Thanks,
Dan
 
1 - 7 of 7 Posts
Top