Ford Power Stroke Nation banner
1 - 20 of 38 Posts

·
Registered
Joined
·
166 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Is there any thing particular or specific I should do when I install my new hpop this weekend?
 

·
JGman141
Joined
·
859 Posts
Go to the store and get an 18 pack first
Atleast an 18, might want to grab the 24 because it's going to be a long weekend LOL
 

·
Registered
Joined
·
166 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Yes I just want to be prepared and first time for install for me so just wanted to make sure I've done my homework... and screw a 18 or 24 pack I got 30 pack in the frig lol... thanks guys!! Wish me luck!
 

·
Registered
Joined
·
166 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Ok so do I need to prime my pump or add any oil straight into the pump before u button it up? Or just put it all back together?
 

·
Registered
Joined
·
166 Posts
Discussion Starter · #12 ·
so i have put in new pump put everything back together.. truck cranks but does not start.. when cranking showing 1031 psi on the hpop & 33.5 on the ipr... i have checked my fuel pressure that is good also.. anyone know what i can do next or what may be wrong?
 

·
JGman141
Joined
·
859 Posts
Make sure you ficm is plugged all the way in, other than that you have enough oil pressure for it to fire.
 

·
Registered
Joined
·
166 Posts
Discussion Starter · #16 ·
my ficm is showing 47.5 volts... i felt up under it all the harness fell like they are attached good. i did NOT take ficm out when i did hpop install... but i will double check it again make sure. its showing the following codes p0261, p0270, p0276 & p0279 all show cylinder low codes.
 

·
JGman141
Joined
·
859 Posts
Possiable harness damage or they may not be plugged in all the way
 

·
Registered
Joined
·
166 Posts
Discussion Starter · #20 ·
as far as i can tell mine is plugged in all the way. question if it wasnt plugged in completely would i still get a voltage reading? im showing 47.5-48 volts..
 
1 - 20 of 38 Posts
Top