Ford Power Stroke Nation banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
132 Posts
Discussion Starter #1
Ive been searching and I cannot find anything that is exactly related to my problem. I had a weak hpop and it would no longer start, so a T500 went in. started right up, but what I thought was a major hpop issue was the drop in rpms to around 500, then the truck would catch itself, and idle normal, on every tune. It started to get so bad that the truck would die when you left off the throttle and pushed the clutch in. Now, the truck is still doing it with the new icp sensor in. Is the drop in rpms IPR related? or does anybody have any ideas?
 

·
obs addiction
Joined
·
1,054 Posts
Did u take check the packing nut on the ipr? They can come loose and cause similar issues.
 

·
Registered
Joined
·
2,761 Posts
I would get the tunes reburnt for the T500.

Is your truck surging at idle when you first start it cold?

Billy T.
[email protected]
 

·
Registered
Joined
·
132 Posts
Discussion Starter #5
I will be getting new tunes for it soon. It doesnt surge at idle. When we pulled the ipr we got new orings and a new pack washer (im assuming thats what you mean?) Ill check the pigtail too. thank you
 

·
Registered
Joined
·
58 Posts
Not trying to highjack the thread here but what causes the surging? IPR?
 

·
Registered
Joined
·
132 Posts
Discussion Starter #9
ill check that out too dave. figured its probably the original ipr so ill be getting a new one and checking that pigtail out. thank you guys for your help too
 
1 - 9 of 9 Posts
Top