No DTC transmission issue - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 03-16-2016, 01:00 PM Thread Starter
PSN Veteran
 
cpdad93's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Emmett ID
Posts: 1,392
No DTC transmission issue

every now and then (about once a week), my rebuilt e4od, when cold, has an erratic first to second shift, bangs pretty hard, OD light flashes, I turn it off and restart it it, it resets and works fine, no more flashing light. It then has no code. One thought was the filter inside being loose, that wasn't the case. My previous trans use to do this and it always had a solenoid malfunction code. Two different shops checked it for codes with nothing but a glow plug malfunction on one bank. Any ideas? Could it be some sort of electrical problem outside the transmission sending faulty info? Thanks Don.
cpdad93 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome