Rough Running, Tons of Smoke?? - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 03-31-2011, 01:23 AM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kannapolis, NC
Posts: 1
Rough Running, Tons of Smoke??

Hi guys, been lurking here for a few months. Been having problems with my 97 f250. Truck started missing really badly every now and again when cold, CEL would come on, and then just snap out of it and run fine for days. Then it would happen again, sounds like it would be running on 5-6 cyls. Eventually started doing it more and more until it would not clear up at all. Changed UVCW since old was burnt up pretty bad, didnt help. Swapped IDM for a modded swamps unit. Threw more codes than old IDM.

Old IDM-
p0270 inj crkt low 4
p1272 inj high/low side open 2
p1274 ^^ 4

New IDM-
p0270
p1271, 73, 74, 76, 77, 78
p1293, 94 high side open bank 1 and 2
p1298 IDM failure

Passes buzz test and all that good stuff but wont clear up and run. Installed baby swamp injectors and fired up to get air out, smokes a little white for 20 seconds or so then kicks down into missing badly again but now is smoking a ton of black smoke. Any ideas where to start?? Thanks!
1985mustanggt50 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 03-31-2011, 01:31 AM
PSN Local
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 322
Re: Rough Running, Tons of Smoke??

ipr would be my guess
Matt07 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 03-31-2011, 03:44 AM
PSN Local
 
blageurt's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Toronto , Ontario
Posts: 421
Re: Rough Running, Tons of Smoke??

All UVC harnesses /Gaskets/ Connectors /wiring good and solid ?

95 E350 Cargo, E4OD , B/M aluminium Pan / 2 HD Trans coolers , Dana 60FF 3:55 , 140 V idm , Autometer guages , TDEO Dp flashed 60 Tow , EBPV delete , BB shim , cat sleeps with the fishes, Timbren SES, stage 1's coming soon
blageurt is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 03-31-2011, 04:44 PM
PSN Local
 
04yfzkid's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Oceanside, Ca / Minot, ND
Posts: 498
Re: Rough Running, Tons of Smoke??

Quote:
Originally Posted by blageurt View Post
All UVC harnesses /Gaskets/ Connectors /wiring good and solid ?
I had pretty much the same problem as listed above. It turned out my brand new dorman VC and UVCH was wired wrong. One plug had the glow plug wire and injector wires backwards. Rewired it on the outside with the new pigtails and have no problems since.

04 cobra - MMR 5.0 stroker, 3.4 whipple, e-85, 30psi of boost when the belt doesn't slip
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Currently converting to 78mm turbo.
96 f-250, diamond eye catless / mufflerless, DIY 6637, white rodgers 586-902, marinco mod, Denso High torque gear reduction starter, led door and dome lights, and PHP hydra for now.
04yfzkid is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 03-31-2011, 08:06 PM
Fixing Broken Stuff
 
toolmangary's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: South Lyon Mi
Posts: 2,078
Re: Rough Running, Tons of Smoke??

It sounds like your UVCH's , you better take a closer look

2015 Challenger HellCat Redline Red 8sp
1997 F350 4X4 CCLB PSD
2004 Jetta TDI
1999.5 Jetta TDI 11mm pump S7 PP764's 3bar MAP
1986 F350 CC Dually 6.9 ATS turbo lowered
1984 Mark VII 2.4 BMW Turbo Diesel
1970 Roadrunner 383 4sp
1970 Cuda 426 4sp Dana 60
1956 F100
toolmangary is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome