New gpr is buzzing / no start - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 04-18-2010, 11:02 PM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
New gpr is buzzing / no start

New GPR is buzzing.?? when i go to start my truck, the relay makes a loud continual buzzing sound and truck turns over, but doesn't fire up. Just changed uvch and all gps and gpr. this is happening w/ new relay. What do I need to test and how. Thanks a lot.:
tjmac18 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 04-19-2010, 08:18 PM
Powerstroked
 
freddie's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Lexington, OH
Posts: 602
Re: New gpr is buzzing / no start

Does the tach move when you are cranking the truck trying to start it?

97 F250 CCSB
freddie is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 04-20-2010, 02:06 AM
Demon Dually
 
speeddemon31176's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Carbondale,PA
Posts: 5,140
Send a message via AIM to speeddemon31176 Send a message via Yahoo to speeddemon31176
Re: New gpr is buzzing / no start

You either have a bad glow plug relay or your batteries are weak and the relay holding contact can't hold. Is this the first time you have tried to start it since installing everything?

97 F-350 XLT CC DRW 4X4 PSD, 285/75-16 Custom bumpers, Gauges-boost/egt/trans, Swamps IDM, 3.5"dp- 4" exh., 3" Body lift, ES bushings/mounts, Built trans, billet conv, B&M pan, Hayden cooler, Adrenaline, stage 2's, IC, H2E, E-fuel
ARP's, 910's, Smith Bros. to come
speeddemon31176 is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 04-20-2010, 03:12 AM
Powerstroked
 
freddie's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Lexington, OH
Posts: 602
Re: New gpr is buzzing / no start

How fast is it cranking when you try starting it?

97 F250 CCSB
freddie is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 04-26-2010, 05:27 PM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Re: New gpr is buzzing / no start

Hey guys thanks for the replies, It was the first time I had tried to start it since I put everything back together. Starts up good now. I plugged in the heater as it had snowed overnite and was a little cold. Everything is running fine now. Thanks again
tjmac18 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome