Changed feed pump now it wont run!! - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 01-23-2008, 02:44 AM Thread Starter
Speedy
 
Speedy's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Southern Ohio
Posts: 132
Send a message via AIM to Speedy
Changed feed pump now it wont run!!

I changed my feed pump and resealed the fuel bowl with a seal kit cause i had a leak. got everything back together and truck ran noraml i let it run for couple mins and shut it off to check for leaks. restarted it and it idled for couple mins and begun to idel rough then it died. Now it wont restart and I belive I have one of my batteries going bad. So with battery chargers on it all it does is crank and smoke . I can't get it to take off. I figure its full of air so how do i get it bled out.

1996 F250 Powerstroke 4x4.
3inch down pipe to 4inch exhaust 6inch tip, homemade air intake WIX 6637 filter element, gauges, TS 6-position,XM Radio, 2 inch level kit, Eagle Alloy 186 seires wrapped in 305-70-16 Firestone Destinations MT and more to come.
Speedy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 01-23-2008, 02:49 AM
OEM Moderator
 
Tom S's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Littleton, Colo
Posts: 9,381
Send a message via AIM to Tom S
Re: Changed feed pump now it wont run!!

The air should bleed out on its own as the system is a flow through the head design. If the batteries are low the truck may not start. I would let the batteries fully charge as step one.

Tom

1996 F250 Powerstroke 4X4 AUTO
DP-Tuner F-6 chip live tuned, BTS Transmission, Garrett 38R Turbo, Swamps Injectors 150cc, electric fuel,
Banks Intercooler, Reflexxions Cowl Hood, 17 degree HPOP, 4" Stainless Magnaflow &
Aeroturbine exhaust, Aeroforce OBD Scan Gauge, Truxedo tonneau cover
Dana 60 Precision Metal Fab RSK and SD Springs
Tom S is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 01-23-2008, 03:01 AM
Don't EFN worry about it
 
Aljay's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Fort Worth TEXAS Damn it !!
Posts: 15,588
Re: Changed feed pump now it wont run!!

What Tom said, Need to have a good charge on them batts. Engine will have to spin at least 750 rpms to start and run.

97 crew cab shorty-4x4 Lots of mods .
Tuned by T Wildman
Aljay is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 01-23-2008, 03:38 PM Thread Starter
Speedy
 
Speedy's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Southern Ohio
Posts: 132
Send a message via AIM to Speedy
Re: Changed feed pump now it wont run!!

Well I let it charge overnight. Tried to start this morning its just not cranking fast enough. The batts are junk so I gonna go get a new set after college today.

1996 F250 Powerstroke 4x4.
3inch down pipe to 4inch exhaust 6inch tip, homemade air intake WIX 6637 filter element, gauges, TS 6-position,XM Radio, 2 inch level kit, Eagle Alloy 186 seires wrapped in 305-70-16 Firestone Destinations MT and more to come.
Speedy is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 01-24-2008, 03:23 AM
6.4's are my Hero.
 
Reubine's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Covington, IN
Posts: 2,058
Send a message via AIM to Reubine
Re: Changed feed pump now it wont run!!

Quote:
Originally Posted by Speedy View Post
Well I let it charge overnight. Tried to start this morning its just not cranking fast enough. The batts are junk so I gonna go get a new set after college today.
Its proably from your K&N filter allowing to much dirt into your engine and it fragged everything so you have no compression. But serioulsy, might want to check about getting a different air filter. Also welcome to PSN!!

'95 Ford F-350, CC,4x4,SWAMPS 300/200Hybrids,H-11 Head studs,Comp 910 Springs,Chromemoly push rods,modded TE 17*, GARRETT GT40 TURBO,built trans with 3 disc billet convertor,SWAMPS 6 position chip,3"DP to 6" single, IDM Mod,Gauges,'02 SD IC,Electric Fuel system and bunch of other stuff.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Reubine is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 01-24-2008, 01:00 PM Thread Starter
Speedy
 
Speedy's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Southern Ohio
Posts: 132
Send a message via AIM to Speedy
Re: Changed feed pump now it wont run!!

I got it to run finally. New batts and bled the air out of the rail ( two plugs one on each head you back out couple turns 1/4in. pipe plug.

1996 F250 Powerstroke 4x4.
3inch down pipe to 4inch exhaust 6inch tip, homemade air intake WIX 6637 filter element, gauges, TS 6-position,XM Radio, 2 inch level kit, Eagle Alloy 186 seires wrapped in 305-70-16 Firestone Destinations MT and more to come.
Speedy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome