Vacuum pump issue - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 11-06-2018, 05:46 PM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 38
Vacuum pump issue

I have a 96 f350 7.3 I have been having vacuum pump problems for about the past 8 months. I have replaced it 7 times 3 from AutoZone 2 from Napa and 2 from Ford. I have also replaced the pulley as well and a new belt. When I install the new pump it will operate fine no noise after 2-3 driving cycles it starts making a squealing noise. I have diagnosed it as far as if the vehicles running I can spray wd40 at the back side of the pulley and the noise will go away for a few seconds and then it comes back. Also if I put it on the wood leaving a light by the time it shifts to third you start to get a burning rubber type of smell not sure if this is related to the vacuum pump issue or something else. Yes the vacuum pump operates correctly just makes noise sounds like coming from bearing
redneck71291 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 11-06-2018, 06:14 PM
PSN Local
 
2000f250's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 222
Re: Vacuum pump issue

Try replacing the belt tensioner and belt.


Sent from my iPhone using Tapatalk
2000f250 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-06-2018, 07:00 PM
PSN Veteran
 
HilhavenFarm's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Yadkin Valley,NC
Posts: 573
Re: Vacuum pump issue

Quote:
Originally Posted by 2000f250 View Post
Try replacing the belt tensioner and belt.


Sent from my iPhone using Tapatalk


The tensioner is going and belt slipping possibly. Are you getting the battery light occasionally?

https://parts.ford.com/shop/en/us/be...oner-8313251-1

1996 F350 XL Crew Cab LB 4x4 3:55
Former Ft. Bragg/Pope AFB Truck
DieselSite Coolant Filter
Riff Raff Diesel Turbo & Y Boot Kit
Riff Raff Diesel HPX
Mile Marker 449SS Manual Hubs

1987 F250 XLT Lariat LB 2WD 4:10
6.9/7.3 IDI Swap-SOLD
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


2010 John Deere 5055D

1974 Deutz 5506
2950 hours-"The Tank"
HilhavenFarm is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 11-06-2018, 10:42 PM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 38
Belts new and so is everything else except water pump. I know it's the vacuum pump itself because the we 40 stops the squeal I'mma try to post a video
redneck71291 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome