Lope on start up even in neutral. - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-14-2018, 01:38 AM Thread Starter
PSN Local
 
CDavis90's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Utah
Posts: 54
Garage
Lope on start up even in neutral.

So i can find youtube video's all over the place that are doing the same exact startup lope or rough idle that my truck dose on start up cold or hot. So if im in park or neutral i have this hard lope until i bring it to about 1000 rpm's for a few seconds and you can hear the engine recover from it then it will run fine. And even more recently my engine is more or less freaking out while im driving and will even stall out. Im thinking this part is due to my ICP "again" the code for this has come back several times so im gonna start with that. Symptoms are while driving the rpm's are jumping about 50-100 sporadically and the engine sound changes with it and some white smoke as well.
CDavis90 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-14-2018, 01:43 AM
PSN intsigator
 
heavydoc's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: Keeping Yommy locked in the loony bin
Posts: 5,985
Re: Lope on start up even in neutral.

I think I would look at the cps, check fuel pressures, (high and low) and high pressure oil for leaks or low pressure

Sent from my SM-T670 using Tapatalk

96 F350 rclb drw 2wd psd (built not bought)
01 Excursion Limited 4wd psd (the wifes ride)
02 F350 cclb drw 4wd psd (the land yacht)

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
heavydoc is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-14-2018, 06:51 AM Thread Starter
PSN Local
 
CDavis90's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Utah
Posts: 54
Garage
Re: Lope on start up even in neutral.

The cps has actually been changed twice the first time it was replaced by a shop while i was stranded they used a "good Used" one. later i replaced it with a motorcraft part.
CDavis90 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-15-2018, 03:20 AM Thread Starter
PSN Local
 
CDavis90's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Utah
Posts: 54
Garage
Re: Lope on start up even in neutral.

So blown o ring on ICP. Most of the rpm jumping is under controll but now there is a shudder in the engine. New icp is on the way.
CDavis90 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome