97 350 PS just started running ruff?? Only 85k - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 05-21-2011, 04:26 AM Thread Starter
"Jesus Still Loves You"
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 17
97 350 PS just started running ruff?? Only 85k

My 97 F350 CC with 85,000 on it just started running ruff today. Ruff idle and when under load. Never seems to clear up. I'm new to the diesel market so I know very little about what to look for. Any ideas where to start? I guess I'll start with the fuel pressure. I just installed a new fuel filter last week, good that have anything to do with this?
speedy_fisher3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 05-21-2011, 12:57 PM
Moderator
 
PsRumors's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Cartersville, GA
Posts: 4,042
Re: 97 350 PS just started running ruff?? Only 85k

I'd pull codes first just to see.

'97 SCLB 4x4, 3.55, D60 w/ TrueTrac, 6637, Banks Techni-cooler, BTS Trans, Tru-Cool 4921 Trans Cooler, 1.0 exhaust housing, no ebv, 3" DP, Straight Exhaust, E-Fuel, TW tunes, International WP, 203*, Isspro Gauges
PsRumors is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 05-21-2011, 09:43 PM
PSN Local
 
fordnut's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 85
Re: 97 350 PS just started running ruff?? Only 85k

or ya got some crappy fuel

anybody want a cheap dana 60 front
fordnut is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 05-21-2011, 10:03 PM
PSN Veteran
 
Bugman's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Gypsum, Co
Posts: 5,368
Re: 97 350 PS just started running ruff?? Only 85k

I would guess the under valve cover harness. You can unplug one of the plugs on the valve covers and see if it changes how it runs. There are two on each valve cover and each one controls two glow plugs and two injectors. If you unplug one of them and how it runs doesn't change you have found the problem area and then you can pull the valve cover and investigate further.

96 F250 XLT 4x4, 4:10 gears, 5 speed, Tymar intake and HX hose, downpipe, pyro and boost guages, coolant filter, Luc clutch
Bugman is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 05-23-2011, 02:22 AM Thread Starter
"Jesus Still Loves You"
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 17
Re: 97 350 PS just started running ruff?? Only 85k

Ok thanks gang, I'll try that tomorrow and see what I find out. Thanks again
speedy_fisher3 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 05-26-2011, 02:11 PM Thread Starter
"Jesus Still Loves You"
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 17
Re: 97 350 PS just started running ruff?? Only 85k

Man, that was simple. One of the wires going under the valve cover had come unplugged. Pligged it back up and zip tied it so it can't vibrate loose again and it runs like a new one again.
speedy_fisher3 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome