Im having problems with my NEW Fuel Sending Unit. Help! - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 12-07-2009, 03:43 PM Thread Starter
A Ghost these days...
 
farm boy's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Alvin, Texas
Posts: 2,434
Im having problems with my NEW Fuel Sending Unit. Help!

Sunday morning me and my brother put the truck on the car lift, drain 25 gal. of fuel, pull the fuel tank, replace the entire fuel tank sending unit. We then put everything back together, and put fuel back in the tank. The gauge was still on empty.... I said screw it, im tired of messing with it. By the time I got home, I had about 3/8 of a tank. I fill it up that evening, gauge reads Full. Excellent. NOT. After about 80 miles of driving, im already reading under the 3/4 of a tank mark. I know my truck doesn't get that bad of mileage. What gives? Is there a reset or something, or does the new unit have to "learn" what is full and what is empty. P.S. I have the 39 gallon tank.

Sorry for the long post.
Clayton.

2002 F-250 4X4 Flatbed

~Cryo'd Forged Rods ~Comp 910's ~DI Push Rods ~ARP Studs ~IH Up-pipes ~GTP38R/1.15 ~238/80's ~Fuelab ~Built Auto ~Matt's Tunes ~Water Inj. ~Gooseneck Brand Flatbed

Rockin' Out with some help from: Alpine / Rockford Fosgate / Memphis / Infinity
farm boy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 12-07-2009, 09:20 PM Thread Starter
A Ghost these days...
 
farm boy's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Alvin, Texas
Posts: 2,434
Re: Im having problems with my NEW Fuel Sending Unit. Help!

Anyone have any Ideas?

As I was driving, I thought that maybe my return fuel line might have came loose and was draining the return fuel on the ground but that's not the case either.

This is pissing me off..........

2002 F-250 4X4 Flatbed

~Cryo'd Forged Rods ~Comp 910's ~DI Push Rods ~ARP Studs ~IH Up-pipes ~GTP38R/1.15 ~238/80's ~Fuelab ~Built Auto ~Matt's Tunes ~Water Inj. ~Gooseneck Brand Flatbed

Rockin' Out with some help from: Alpine / Rockford Fosgate / Memphis / Infinity
farm boy is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 12-08-2009, 12:20 PM
All done now
 
Arisley's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Arlington, TX
Posts: 22,486
Re: Im having problems with my NEW Fuel Sending Unit. Help!

Not sure either, but bumping to the top.




Early '99 F350 DRW, Excab, LB. Auto. 2WD, 2010 bed, 2005 headlights, 298K, on my way to 1000K.
H2E, 238 Hybrids, Adrenaline oil, Tuned by Tony. DIY Regulated Return.
Arisley is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 12-08-2009, 12:26 PM
Science rulz
 
Coltaine's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Aalesund Norway
Posts: 1,424
Send a message via AIM to Coltaine
Re: Im having problems with my NEW Fuel Sending Unit. Help!

My truck usually goes about 80-90 miles before it shows 3/4, but then it usually stays around there and drops slowly down to 1/2, goes a little quicker but still slowly to 1/4 then until it's at like 1/8 it barely moves then all of a sudden it's empty

I have the 29 something gallon tank though.

One of them truckless bastards.
Coltaine is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 12-08-2009, 12:44 PM
PSN Local
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 52
Re: Im having problems with my NEW Fuel Sending Unit. Help!

I would check your wires running back from the sending unit. What was the old one doing to need replaced?
nhill2090 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 12-08-2009, 01:12 PM Thread Starter
A Ghost these days...
 
farm boy's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Alvin, Texas
Posts: 2,434
Re: Im having problems with my NEW Fuel Sending Unit. Help!

Quote:
Originally Posted by nhill2090 View Post
I would check your wires running back from the sending unit. What was the old one doing to need replaced?
I thought it was broken somehow, but when I pulled it, It was just stuck in the "up" position. But since I had it all apart, I went ahead and put the new sending unit in anyways. There is only one plug, and it is plugged in. There is nothing else to complicate. I don't get it. I have 120 miles on the tank right now, and the gauge is sitting at 1/2 a tank.

2002 F-250 4X4 Flatbed

~Cryo'd Forged Rods ~Comp 910's ~DI Push Rods ~ARP Studs ~IH Up-pipes ~GTP38R/1.15 ~238/80's ~Fuelab ~Built Auto ~Matt's Tunes ~Water Inj. ~Gooseneck Brand Flatbed

Rockin' Out with some help from: Alpine / Rockford Fosgate / Memphis / Infinity
farm boy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome