No Power/LOW Power..kinda bogs down - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-27-2018, 06:10 AM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 10
No Power/LOW Power..kinda bogs down

2001 F-350 7.3 PSD..

It takes a while to crank but the main problem is that it has really low power intermittently. Especially after it is first started up. It will barely take off under its own power when i have a trailer hooked up(6000 LB). Here is a video of the trucks torque app going from idle to attempting to drive.......

https://drive.google.com/open?id=1J_...Ih4SlohkVAC1ij


Sometimes it will have no power and i can turn the truck off and re start and it will go back to normal. The only applicable code that i am pulling is P1316.


I replaced the cps, icp, injector o-rings, injector cups, and uvch to no effect.


I bought an obd2 usb adapter to buzz test my truck but apparently i got one with a cloned chip and it wont work with forscan and my carguage pro buzz test wont work with my bluetooth dongle either.

If anyone has any ideas about what to try next. i would appreciate it greatly.

Thanks,

josh

Last edited by wells1134; 05-27-2018 at 06:14 AM. Reason: left out video
wells1134 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-27-2018, 11:03 AM
PSN Veteran
 
​ DieselDC's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 1,006
Re: No Power/LOW Power..kinda bogs down

Can’t read exactly what’s what but you have misfiring

1.bad injectors
2.loose valve cover harness

Check those


—————signature—————
~Don’t overthink something simple~
...:uptight people suck:...
​ DieselDC is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-27-2018, 02:37 PM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 10
Re: No Power/LOW Power..kinda bogs down

This is what torque pro tells me..

IDLE ------------------- BOGGED DOWN

EOT-194 ------------------- EOT-194

ICP-506 ------------------- ICP-1327

EBP-21.3 ------------------- EBP-22.4

MAP-14.2 ------------------- MAP-14.2

RPM-625 ------------------- RPM-1000

THROTTLE-0 ------------------- THROTTLE-75%

IPR%-9.3 ------------------- IPR%-22.8

im ordering an obd2 that will actually work this time so i can buzz test. Dont know if its relevant or not but when it first starts up there is ALOT of white smoke and it goes away pretty fast.

I Just changed one of the harnesses out but i will defenitely check the other bank as well.

thanks,

jbw

Last edited by wells1134; 05-27-2018 at 02:41 PM. Reason: spacing
wells1134 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 06-12-2018, 12:04 AM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 10
Re: No Power/LOW Power..kinda bogs down

Finally got Forscan to work properly....Ended up with
p0261 and P1271 after buzz test..

Cylinder Contribution Test gave me
P0263
P0269
P0275
P0281

Pretty much codes for Cyl 1,3,5,7
Ijust put a brand new Delphi harness on that bank so im hoping its not the harness. I just took all of the injectors out for new o-rings. So i dont know if its something i could have done by mistake?

Any advice would be appreciated
wells1134 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome