Holy chip, I got boost - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 04-20-2014, 11:58 PM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 48
Holy chip, I got boost

Put my new f5 chip and some gauges on this weekend, I'm showing 35psi boost at wot. Soon after I get the ses, get off throttle and couple mins later ses is gone. I'm guessing waste gate is not working. What is the max boost I should run safely. Also 19 mpg before chip now my computer says I'm getting 33 mpg. Ya right!
Also what are max pyro and trans temps?

E99 F 250 4x4 Lariat
Buckeye Wes is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 04-21-2014, 01:04 AM
PSN Local
 
Join Date: Mar 2014
Location: North Atlanta
Posts: 124
Re: Holy chip, I got boost

Boost above 24 psi will set ses light on. A good tuner can fool the map. Also some tunes change the lie o meter drastically. You need to hand calculate. Stock turbo is stressed above 30 psi.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
hoschtonhauler is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 04-21-2014, 02:10 AM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 48
Re: Holy chip, I got boost

Is the waste gate suppose to open at some point to stop from building higher boosts or do you just monitor it yourself?

E99 F 250 4x4 Lariat
Buckeye Wes is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 04-21-2014, 02:55 AM
whistle tits
 
ghohouston's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Lewisville, Texas
Posts: 3,498
Re: Holy chip, I got boost

Yes it just depends how far the wastegate rod is adjusted


1997 F350 SRW CCLB 7.3 ZF5 4x4
ghohouston is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 04-21-2014, 03:20 PM
PSN Veteran
 
SeeYa's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Gone with the wind...
Posts: 2,982
Re: Holy chip, I got boost

Quote:
Originally Posted by Buckeye Wes View Post
Put my new f5 chip and some gauges on this weekend, I'm showing 35psi boost at wot. Soon after I get the ses, get off throttle and couple mins later ses is gone. I'm guessing waste gate is not working. What is the max boost I should run safely. Also 19 mpg before chip now my computer says I'm getting 33 mpg. Ya right!
Also what are max pyro and trans temps?
Have you checked for codes? Overboost has 2 codes. One for the sensor and one for voltage. Jody does set the values higher for the sensor code so the truck will not de-fuel. He does not adjust for the voltage code. Best guess you are setting the voltage code. You can install a overboost kit to prevent the voltage code. This will prevent the ses light from coming on when this boost code is set.
SeeYa is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 04-21-2014, 06:35 PM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 48
Re: Holy chip, I got boost

I don't have the capability to check for codes yet. I'm eyeballing the AE

E99 F 250 4x4 Lariat
Buckeye Wes is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome