6.0 running rough, no throttle, no hot start - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-19-2019, 09:25 PM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 3
6.0 running rough, no throttle, no hot start

So I have done some work to my truck and I will get into that in a minute, but now I have an issue with it will start decent cold and runs okay until the ECT and EOT reach about 130 degrees and then it will continue to run but runs rough sounds like a miss, no throttle response, no power in drive when hot, no smoke, and no codes. It has stalled out on me. I have unpligged the icp to no avail, sometimes it will restart other times it won't even with the icp unplugged. Now the kicker is if I rev it up to 2k rpms in park it runs like a beast and all the issues go away. Then it returns to idle and the problems are back. I am at a loss racking my brain here.

What I have done:

So this all started with a cyl 3 contribution code, I fixed that with a new pushrod. I removed all the injectors and cleaned the spool valves and resealed all 8 injectors, did new nipple cups and o rings, new stand pipes and dummy plugs. I have pull the valve covers off and checked my torque for my bolts and stand pipes and dummy plugs. Checked my fuel bowl for bubbles and I have none.
Monitoring everything with the torque pro app, I will attach screenshots and try to explain them, I also have video showing what it's doing.

So the pictures show one revving up to ~2k rpms, one hot idle maybe two, and one right when it gets to running rough.

I would be happy to do more diagnostic stuff but I have the turbo off (just cleaned it up), ipr valve off (had remnants of Dorman gasket on the screen) waiting to get a new screen, ebp valve and tube off just cleaned those out.

Details about the truck:
Its an 04.5
Oil cooler and egr delete from XDP Jan. 2018
New Degas bottle
Blue spring upgrade recently
Found out FICM and driver side bank of injectors were replaced with remans
Turbo is a reman
Rebuilt turbo 2 years ago
Replaced all filters when I bought it with OEM motorcraft and that is all I buy and use
I think that is all

Pics of hot idle, revved to ~2k rpms in park, cold idle

Sent from my LG-M322 using Tapatalk
04goldford60 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-19-2019, 09:28 PM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 3
Re: 6.0 running rough, no throttle, no hot start


Sent from my LG-M322 using Tapatalk
04goldford60 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-11-2019, 07:34 AM Thread Starter
PSN Newb
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 3
Re: 6.0 running rough, no throttle, no hot start

Trying to update everything here, I solved my issue, ended up replacing all 8 injectors with a set from Warren Diesel with new spool valves, there is a world of difference how these buzz vs the previous injectors.

So far it's been 3 weeks and no problems yet(knock on wood) it's runs really good.

And I had no real signs pointing straight to injectors, the only thing I ended up having at startup was a rough idle and a little plume of black smoke.

To anyone else fighting issues like this good luck to you, and FORScan Lite and Torque Pro are your friends.

Sent from my LG-M322 using Tapatalk
04goldford60 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Start When Hot, Stalls Shifting Into Gears When Hot, Stalls When Turning Sharp zacksharpe5445 6.0L Power Stroke Technical Info 2 12-03-2017 11:45 AM
Hard start cold no start hot runs rough ascrap2003 6.0L Power Stroke Technical Info 9 06-20-2016 03:25 PM
03 running rough at low speed/throttle polxc5 7.3L Power Stroke Technical Info 2 12-31-2013 07:15 AM
Cabin HOT HOT HOT while Towing. Why? JamesE 7.3L Power Stroke Technical Info 10 04-10-2011 04:50 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome