Help! 06 6.0 No power no boost subzero Temps. - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 02-16-2015, 12:35 PM Thread Starter
PSN Newb
 
DisplacedTXN's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Buzzards Bay, MA
Posts: 36
Help! 06 6.0 No power no boost subzero Temps.

Visiting friends up in NH and having problems and can't get truck home. Truck started out the day fine yesterday. High temp was about 10 degrees. Drove about 60 miles up into the mountains and on the drive home was down to -9. The first 75 miles of the drive home went fine but truck then started losing power on the highway. Thought fuel was gelling so I dumped a bottle of 911 in it but now I don't think that's the problem. Truck starts and runs real rough. It won't boost and can't get it over 40 mph and most the time it will only do about 20 and blowing lots of soot. Going up hills it completely bogs down and black smoke pours out from under the hood. Eventually turned around and went back to my friends house but now I'm stuck 150 miles from home.
DisplacedTXN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 02-16-2015, 11:32 PM
PSN Veteran
 
IIvonnyII's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Walnut Grove, British Columbia CANADA
Posts: 959
Re: Help! 06 6.0 No power no boost subzero Temps.

have you checked your IC boots? a crack or split or blown off one can cause a whole lot of problems for these trucks. BUT having soot come out from under the hood i would have to assume you have a bad up-pipe bellows behind the turbo. have you looked with a flashlight back there to try and fine a source of this soot? how is it idling?

Admin of BCCR

2007 f-350 CC/SB Lariat --SOLD--


2006 F-350 CC/SB Harley Davidson

- 205/100s
- Custom twin superduty pump fuel system W/ RR
- BW S366
- 4" exhaust to dual 5" tips
- air raid CAI
- 80k miles
- levelled, 35s
- Bulletproofed
- Gearhead tuning
IIvonnyII is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-17-2015, 12:36 AM
Big dumb redneck
 
6speedSD's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Olive Branch, Mississippi
Posts: 4,200
Garage
Re: Help! 06 6.0 No power no boost subzero Temps.

Yea if black smoke is coming out under the hood, that pretty much narrows you down to something exhaust related....blown bellows in uppipes is very common.

2005 F350 CCLB Dually
Studded, deleted
5" straight piped
155/30's
KC Stage 1.5
Reg return
Beans sump to the stock pump
BPD FICM
Tuned by several...depends on my mood for the day.
6speedSD is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome