Powerstroke 6.0 Starts, Runs, Then starts missing and then DIES!!! - PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 04-30-2014, 12:49 AM Thread Starter
6.0 Headache
 
Join Date: Dec 2013
Location: Willow Grove, Pa
Posts: 5
Powerstroke 6.0 Starts, Runs, Then starts missing and then DIES!!!

Hi Everybody

Im at a loss with figuring this out. My Truck will start up run perfect then it starts misfiring and then it get so bad and stall out. Sometimes white smoke sometime it doesn't. It does smell like raw diesel.

Now i have deleted the EGR. No coolant loss.

Fuel Pressure is holding 58PSI when is does stall.

The IPR is like 32% if i remember Correctly.

The ICP is reading normal. It goes up to about 900-1000 PSI when it stalls.

The Ficm Is 48V all through out.

I have done the bulletproofing myself. I did the HPOP and HPO Branch Tubes.

Also i get one code. P0269 - Cylinder 3 Contribution/Balance
But if i shut down that injector it does run different so i no the injector is working. I Hooked up a snap on modis and did a buzz test and it all checks out.

The only thing i can think of is Injectors But im not someone to throw parts at it and find out its not it.

Please any/suggestions are welcomed.
I really need Help with this thing.
Druffing is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 04-30-2014, 01:23 AM
PSN Newb
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 10
Re: Powerstroke 6.0 Starts, Runs, Then starts missing and then DIES!!!

having similar problem. i did a cylinder contribution test. cylinders 1,3,5,7 not working miss-firing. from what i know we both have to have a high pressure oil system problem. sorry to post no advice.
stroking350 is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 04-30-2014, 03:14 AM
Big dumb redneck
 
6speedSD's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Olive Branch, Mississippi
Posts: 4,200
Garage
Re: Powerstroke 6.0 Starts, Runs, Then starts missing and then DIES!!!

Quote:
Originally Posted by stroking350 View Post
having similar problem. i did a cylinder contribution test. cylinders 1,3,5,7 not working miss-firing. from what i know we both have to have a high pressure oil system problem. sorry to post no advice.
1,3,5, and 7 are on the same plug on FICM. I'd start there before I began replacing injectors. Not plugged in well, loose connection, etc...

2005 F350 CCLB Dually
Studded, deleted
5" straight piped
155/30's
KC Stage 1.5
Reg return
Beans sump to the stock pump
BPD FICM
Tuned by several...depends on my mood for the day.
6speedSD is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 04-30-2014, 03:57 AM
PSN Veteran
 
bluesbish's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 932
Re: Powerstroke 6.0 Starts, Runs, Then starts missing and then DIES!!!

one of your injectors is loose pushing combustion gas back into the fuel system and causing an air lock. probably #3.
bluesbish is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 04-30-2014, 06:50 AM
Fixing Broken Stuff
 
toolmangary's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: South Lyon Mi
Posts: 2,078
Re: Powerstroke 6.0 Starts, Runs, Then starts missing and then DIES!!!

^^^ Yep, that's what I'd look for first.

2015 Challenger HellCat Redline Red 8sp
1997 F350 4X4 CCLB PSD
2004 Jetta TDI
1999.5 Jetta TDI 11mm pump S7 PP764's 3bar MAP
1986 F350 CC Dually 6.9 ATS turbo lowered
1984 Mark VII 2.4 BMW Turbo Diesel
1970 Roadrunner 383 4sp
1970 Cuda 426 4sp Dana 60
1956 F100
toolmangary is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 04-30-2014, 02:57 PM Thread Starter
6.0 Headache
 
Join Date: Dec 2013
Location: Willow Grove, Pa
Posts: 5
Re: Powerstroke 6.0 Starts, Runs, Then starts missing and then DIES!!!

My HPO system is good. Ficm is good. I just down injectors and they all make a difference. Im gonna do the rubber glove test on the fuel lines today. I think I blew a copper washer out on the injector that's the only logical thing I can think of.
Druffing is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 05-01-2014, 12:13 AM
PSN Veteran
 
bluesbish's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 932
Re: Powerstroke 6.0 Starts, Runs, Then starts missing and then DIES!!!

Quote:
Im gonna do the rubber glove test on the fuel lines today. I think I blew a copper washer out on the injector that's the only logical thing I can think of.
wow...good thinking!
bluesbish is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 05-01-2014, 02:07 AM
whistle tits
 
ghohouston's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Lewisville, Texas
Posts: 3,498
Re: Powerstroke 6.0 Starts, Runs, Then starts missing and then DIES!!!

Injector could be hanging open too


1997 F350 SRW CCLB 7.3 ZF5 4x4
ghohouston is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 05-02-2014, 01:17 AM Thread Starter
6.0 Headache
 
Join Date: Dec 2013
Location: Willow Grove, Pa
Posts: 5
Re: Powerstroke 6.0 Starts, Runs, Then starts missing and then DIES!!!

Turns out that cooper washer was done. New washer and seals and truck is running perfect.
Druffing is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the PowerStrokeNation : Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome